Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella nopeaa apua kaikkiin kuntoutuksen vaiheisiin. Kinesioteippi avuksesi kipuun, tukemaan, aktivoimaan ja ohjaamaan liikettä.


Kinesioteippi on kehitetty jäljittelemään ihon ominaisuuksia. Tämä ominaisuus tekee teipistä mahdollisimman huomaamattoman. Lisäksi kinesioteippi on erittäin elastinen ja hengittävä teippi. Oikein käytettynä teippi pysyy iholla 3-5 päivää, joskus kauemminkin.

Teippi kestää uinnin, suihkun ja saunankin. Kinesioteippi on oiva työväline kuntoutukseen, etenkin kun sitä voi hyödyntää kuntoutuksen kaikissa vaiheissa. Riippuen tavoitteista teippiä voidaan erilaisten tekniikoiden avulla käyttää hyvin monipuolisesti. Erilaisilla tekniikoilla voidaan aktivoida, rauhoittaa, lisätä asennon hallintaa tai käyttää hyvin myös kivun hoidossa.

 


_MG_5844Kinesioteippauksen perusperiaatteisiin kuuluvat kehon oman paranemisprosessin tukeminen, kinesiologisiin toimintaperiaatteisiin tukeutuminen sekä lihasten ohjaaminen. Kinesioteippi pyrkii ohjaamaan lihaksia ja niveliä oikeaan suuntaan samalla tavalla kuin terapeutin kädet niitä ohjaisivat.

Teippausta tehdessä fysioterapeutin taitoihin kuuluu arvioida ongelmatiikka, ja määrittää mitkä lihakset vaativat hoitoa, ja sitten valitaan tarkoituksenmukainen teippaustekniikka. Teippaus vaatii teippaajalta useita toistoja ja harjoittelua. Ääneseudun Fysiossa teemme teippauksia päivittäin, ja kokemukset ovat osoittaneet kinesioteipin käytön olevan erittäin perusteltu ja tehokas työväline fysioterapiassa.